Pasipūteliai kondensatoriai

Mano namų serveris po truputį pradėjo durniuoti: įsijungdavo labai sunkiai ir tik iš kelinto karto, bet kai įsijungdavo tuomet veikdavo. Serverį kaip žinia junginėti reikia labai retai, todėl labai smarkiai į tai nekreipiau dėmesio kol galų gale vieną dieną ėmė ir visai neįsijungė. Kai atjungiau diskus – kompiuteris dar užsikraudavo. Jau buvau pasiryžęs nusipirkti kokį nors kitą naudotą kompiuterį, bet dar nusprendžiau išsiardyti maitblokį ir pažiūrėti gal ką nors ten rasiu. Skaityti toliau

Mano mobiliųjų telefonų istorija

Šiandien su jumis noriu pasidalinti savo mobiliųjų telefonų istorija. Šiaip vidutiniškai vienas telefonas man tarnauja apie metus, nes nesistengiu vytis madų ir pirkti visada naujausius telefonus. Per maždaug tiek laiko kiekvienas telefonas morališkai ir technologiškai pasensta ir tik tada jį atsinaujinu.

Siemens S16

Mano mobiliųjų telefonų era prasidėjo gūdžiais 1999 metais, kai KTU informatikos konkurse užėmiau prizinę vietą ir gavau mobilųjį telefoną su Extra kortele ir 10 Lt sąskaitoj. Jei kas dar prisimenat tuos laikus, tai mobilus ryšys buvo prabanga, nes minutės kaina buvo ar tai vos ne 3 Lt, o SMS kainuodavo virš lito. Man kaip mokiniui telefono išlaikymas buvo labai brangus, todėl apsiribodavau tik klasiokų majakinimu pamokų metu gaudant ar kuris nors pamiršo išjungti skambutį. Apie telefoną prisimenu tik tiek, kad jis buvo labai didelis ir sunkus.

Skaityti toliau

Lipdukas ant grindų

Labai įdomu buvo pamatyti tokį meną gyvai, tik reiktų pastebėti, kad stovint nurodytoj vietoj ir žiūrint paprastai akimis visiškai neįmanoma jo suprasti. Kai nufotografavau, tada iš karto pasidarė aišku kas vaizduojama. Žemiau nuotrauka kitu kampu.

Pagauta Milton Keynes prekybos centre.

Šiuolaikinės triusikų mados

Lengvi daiktai bloge perskaitęs įrašą apie radikalius nusmuktkelnius prisiminiau, kad ir pats ne per seniausiai Anglijoje mačiau tokių aprangos šedevrų, o vieną iš jų dar ir įsiamžinau telefone. Jei turit drąsos galit kliktelt ant nuotraukos ir pasididint. Nors Jurga pasibjaurėjimo nepajuto, mano atveju jo išvengti nepavyko. Ėjom su žmona iš paskos ir kirzenom: apatiniai persišviečia taip kad matosi užpakalis, o nuo klubų vista riebalai aplink triusikus. Gerai, kad eit nereikėjo toli kol keliai išsiskyrė. :)

Kur gi tas facepalm paveiksliukas kai jo taip reikia?