Nešiojamas kompiuteris = dulkių siurblys

Atsimenat kai skundžiausi apie nepakenčiamą mano nešiojamo kompiuterio kaitimą dėl ko net pirkau vėdinimo padėklą? Be padėklo tapdavo beveik neįmanoma laikyti jį ant kelių ar padėti rankas ant klaviatūros, bet kažkodėl galvojau kad čia kaip „bonusas“, nes kompiuteris palyginus galingas ir dėl to CPU temperatūra nuolat laikydavosi virš 95°C. Internete apie tokį šio modelio kaitimą informacijos kiek ieškojau niekur neradau.

Istorijos tęsinys yra toks, kad prie viso to kaitimo prisidėjo ir ventiliatoriaus burzgimas: kompiuteris pradėjo ūžti taip, kad atrodydavo jog išskleis sparnus ir išskris kaip lėktuvas. :) Taisyti burzgiančius ventiliatorius ne problema: tiesiog nusuki jį ir įpili šiek tiek alyvos. Tą ir nusprendžiau padaryti.

Viršuje nuotraukoje galite pamatyti, kaip atrodo nuardyto nešiojamo kompiuterio viduriai. Triukšmą kėlė ventiliatorius, kurį nusukus sutepiau. Nežinau kas man užplaukė, bet nusprendžiau nuardyti ir tą vėdinimo sistemos aliuminio karkasą. Grožiai kuriuos išvydau nenudžiugino…

Šitas šabakštynas buvo susikaupęs tokioje vietoje, kurios niekaip nepamatysi nenuardžius vėdinimo sistemos ir visiškai blokavo oro cirkuliaciją. Be to, išardęs dar pastebėjau, kad ant GPU iš viso nebuvo jokios termo pastos, o ant CPU jos buvo gerokai per daug ir ji buvo visiškai sukietėjusi. Kinietiška/ korėjietiška gamyba. :)

Viską gerai išsiurbus, išvalius ir užtepus šviežios termo pastos ant CPU ir GPU laptopas daugiau nebeūžia ir CPU temperatūra nebepakyla aukščiau 50°C. Pamoka ateičiai: nelaikyti nešiojamo kompiuterio ant kilimo, minkštų sofų ir visų kitų dulkes kaupiančių paviršių. Jeigu technika kaista – reikia ieškoti to priežasties.

Beje, Real Temp yra visai nebloga nemokama CPU temperatūros stebėjimo programa.